De bostuin

Deze grote bostuin heeft We Landscape ontworpen voor een gezin in Gorssel. Het huis is grondig verbouwd en voldoet aan alle wensen van de opdrachtgevers, dit kon helaas nog niet gezegd worden van de tuin. De plek mistte persoonlijkheid, geborgenheid en sfeer. Voor de twee jonge jongens moest de tuin avontuurlijker worden, voor de ouders vooral kleurrijk en passend bij hun wensen, waarbij de bestaande bosrand zoveel mogelijk behouden moest worden.

De bostuin bestaat uit drie zones, rondom de woning ligt de eerste zone, hier domineren strakke lijnen, maar de beplanting is juist weelderig. Siergrassen en prairieplanten verhullen de trampoline en geven karakter aan de oprit. Een nieuw grindpad verbindt de oprit met het grootste terras en het kleinere terras krijgt meer beslotenheid door een eikenhouten pergola en hoge siergrassen. De tweede zone ligt tussen de bosrand en de eerste zone in, deze zone is open en geeft zicht en luchtigheid. In de derde zone bevindt zich de bosrand, vloeiende lijnen met weelderige schaduwplanten omringen de woning. In de bosrand liggen strakke eikenhouten vlonders, als eilanden verscholen in het groen. Iedere vlonder heeft zijn eigen sfeer, van besloten bosvlonder tot loungevlonder om te genieten van de avondzon.

 

Dit project wordt in stappen uitgevoerd in samenwerking met de klant. Hieronder zie je foto’s van zowel de huidige situatie als het werk in uitvoering. In oktober 2015 is het eerste deel van het ontwerp gerealiseerd. Mei 2016 is de tweede fase gerealiseerd; het bouwen van de grote vlonder en het inplanten van de rondom gelegen plantvakken.

Salvia nemerosa 'Caradonna' en Stipa

Definitief ontwerp

Weelderige border Echinacea, Gaura en siergrassen

Vlonder van eikenhout

Zicht op de border

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' met Cimicifuga simplex 'White Pearl'

Stapstenen pad

zicht op de vlonder vanaf trampoline

Brunnera macrophylla en Anemone hupehensis 'Alba'

Cercis canadensis 'Forest Pansy'