De natuurtuin

De natuurtuin onderscheid zich van andere tuinen door de extra aandacht voor hergebruik van materialen, nectar rijke beplanting en het creëren van nestgelegenheid.

Kleurrijke beplanting volgt elkaar op in bloeitijd en bevat een groot aantal nectarrijke planten welke de nodige vlinders en bijen zullen aantrekken, zoals de dropplant, salie en hemelsleutel. Juist door het aanbod van veel nectar van voorjaar tot herfst zal de tuin een bron van leven zijn. Ook is er een beukenhaag geplant  welke beschutting zal biedt aan vogels en insecten.

De bestaande beplanting in de tuin is zoveel mogelijk hergebruikt en heeft een nieuwe plek gekregen in de natuurtuin. Ook de bestrating is hergebruikt, met een toevoeging van een aantal nieuwe betonelementen, welke een speels effect geven. Het totaaloppervlak aan bestrating in de voortuin is afgenomen waardoor er niet alleen meer ruimte ontstaat voor beplanting, maar ook het regenwater meer kans heeft om in de grond te trekken.

Deze kleurrijke natuurtuin met een mix van nieuwe en bestaande planten is een mooi voorbeeld van een grote tuinmetamorfose waarbij hergebruik en ecologie in het ontwerp zijn meegenomen als belangrijke factoren.

Salvia blauhugel

Biologische planten al binnen één jaar resultaat

Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

Siergrassen dansen op de wind

Geranium macrorrhizum 'Pindus'

Beplantingsplan Natuurtuin

Herfstaster volop in bloei