Geluiddempende douglas houten schutting

Voor deze opdrachtgevers in Gorssel heeft We Landscape een douglas houten schutting op maat ontworpen en gebouwd. De voortuin van de woning grenst aan de provinciale weg tussen Zutphen en Deventer, dit veroorzaakt uiteraard het nodige geluid. Het is een fraaie geluiddempende schutting met poort geworden. 

Op het moment van inmeting stond er in het smalle stuk zijtuin naast de woning een laag hekje van gaas. Dit voldeed niet meer aan de wensen van de klant met het oogpunt op veiligheid en geluidsdemping. We Landscape is dan ook gevraagd voor een oplossing op maat, passend bij de stijl van de woning.

Om het geluid te dempen is de schutting op een speciale manier opgebouwd. Binnenin de douglashouten schutting en in de deur is een geluidsdempende laag aangebracht van waterbestendige platen Akotherm, deze worden ook toegepast in de scheepsbouw. Daarnaast zijn de douglashouten latten aan de achterzijde van de schutting stijf op elkaar geplaatst, met binnen in de schutting een massieve plaat van betonplex waarop vervolgens de Akotherm platen zijn bevestigd. Aan de straatzijde is er ruimte tussen de douglashouten latten gehouden om zo de geluidsabsorberende platen hun werk te laten doen.

Het is een strakke schutting geworden, passend bij de stijl van de woning welke zorgt voor veiligheid en geluidsdemping.

Passend bij de stijl van de woning

Prachtig eindresultaat

Naadloos in elkaar overlopend

Doorlopende nerven