Douglashout in de tuin

Voor een klant in Zutphen hebben wij zowel een houtopslag als een tuindeur op maat gemaakt en geplaatst. Het douglashout komt van bomen rondom de stad Zutphen, lokaal gewonnen en verzaagd tot planken.

We Landscape is een grote voorstander van het gebruik van lokaal hout, daarom zie je in onze projecten ook zoveel mogelijk lokale houtsoorten terug als eiken, douglas, lariks en kastanje. In dit geval is er gekozen voor de lichte, maar duurzame houtsoort douglas. Voor de houtopslag zijn zeer brede onbekante planken als dakbedekking gebruikt en zijn de bodem en wanden luchtig gehouden met voldoende ruimte om het brandhout te laten drogen. Voor de tuindeur zijn bekante douglashouten planken gebruikt van 20 en 15cm breed en 2,5cm dik. Stevig uitgevoerde gegalvaniseerde scharnieren houden de deur op zijn plaats. Het hout zal na verloop van tijd wat vergrijzen en hierdoor meer in de achtergrond worden opgenomen.

Wil jij ook graag een houtopslag, schuur of tuindeur op maat laten maken? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen naar de beste oplossing voor jouw wensen.

Akelei met op de achtergrond het nieuwe houthok

Deur van douglashout is gemonteerd

Situatie bij aanvang

Pad van betonstenen strak ingezaagd

Deur van douglashout

Stevige plaat van douglashout

Verzinken

Douglashouten houthok

Houthok

Voldoende ruimte voor doorloop

Schroeven

Deur van douglashout klaar voor montage

Detail douglashouten deur

Onder een hoek afgezaagd tegen inwateren

Monteren scharnieren op de deur