Groene Oase

Deze opdrachtgever benaderde We Landscape voor het opknappen van de achtertuin van hun huurhuis, waarbij van start is gegaan met een inmeting van de huidige situatie en het uitwerken van twee schetsontwerpen. Hierin was de opdracht helder, voor een minimaal budget een fijne leeftuin creëren welke niet teveel onderhoud vergt. Het schetsontwerp is aangevuld met een beplantingsplan en bij de uitvoering en voorbereiding is door de opdrachtgevers meegeholpen.

De bestaande verharding is zoveel mogelijk hergebruikt in het nieuwe ontwerp voor de tuin, door de tegels om te draaien en weer strak terug te bestraten valt dit nauwelijks op. Omdat er in de tuin sprake was van wateroverlast zijn de nieuw toegevoegde vlakken verharding niet uitgevoerd in tegels maar in grindvakken met hierin een stabilisatiemat. Het regenwater kan hierin rustig infiltreren en dit scheelt aanzienlijk in de belasting van het riool, een belangrijk punt in onze ontwerpen.

Grote sfeermaker in de tuin is het nieuwe terras op de zonnigste plek van de tuin, uitgevoerd in grind met hierop een op maat gemaakte bank van douglashout is het heerlijk vertoeven in het zonnetje. Om de zon wat te temperen is er een schaduwdoek boven het terras gemonteerd, deze is bevestigd aan kastanjehouten palen welke direct dienst doen als afscheiding en bevestigingspunt voor de waslijnen. Vanaf het terras waan je, je in een groene oase van beplanting. De beplanting van siergrassen en rijke bloeiers trekt volop leven en brengt beweging in de tuin. Door te kiezen voor nectarrijke bloeiers zoals Agastache, Geranium en Persicaria is het een komen en gaan van bijen en vlinders, dit creëert zo een nieuwe dynamiek in de tuin. Een groene oase voor mens en dier.

Schaduwdoek

Tussen de Gaura door

Verbena bonariensis

Vogelvlucht

Bank op maat

In aanplant

Huidige situatie

Huidige situatie

Nieuwe plantenbak

Hergebruik van bestrating

In aanbouw

Stabilisatiemat

Groen voor de schutting

Gaura