Kleine tuinmetamorfose

Deze opdrachtgevers in Gorssel waren toe aan een frisse nieuwe entree en hebben We Landscape gevraagd om deze tuinmetamorfose vorm te geven. De aanwezige buxushaag groeide al veel te ver over het pad heen en onttrok een prachtige schaduwborder geheel aan het zicht. Ook was er de wens voor een papierberk waarbij de locatie al bepaald was, deze Betula papyrifera heeft een prominente plek voor de woning gekregen waardoor deze goed zichtbaar is vanuit de bovengelegen werkkamer.

Nadat de buxushaag was verwijderd kwam de border direct al meer in het zicht, een verademing. De grootste rhododendrons waren al flink teruggesnoeid en zijn verwijderd om plek te bieden aan twee verdrukte rhododendrons, deze kunnen zo weer tot volle bloei komen. De plantenborder in deze tuinmetamorfose is verder nog aangevuld met herfstanemonen, zilverkaarsen, longkruid en bonte zegge. De opvallende bladstructuren en witte bloei doen deze schaduwplek oplichten en brengen kleur tot in de winter. Onder de papierberk is het siergras Stipa pennata aangeplant samen met zilverkaars en Geranium ‘Rozanne’, welke de ruimte zal opvullen met een zee aan prachtige blauwwitte bloemen.

 

IMG_2199

IMG_2192

Situatie bij aanvang

Situatie bij aanvang

Nieuwe aanplant verwelkomt

Buxusbollen en Carex morrowii ´Ice Dance´

Betula papyrifera in nieuw plantvak

IMG_2191

IMG_2196

IMG_2197

 

Door deze kleine tuinmetamorfose is er een frisse entree ontstaan waarbij de bestaande beplanting zoveel mogelijk is hergebruikt en aangevuld met krachtige bloeiers.