Landschapsontwerp

Het landschap is overal om ons heen, voortdurend wisselend van gedaante, een dynamisch geheel. Bewuste ingrepen in dit dynamische landschap vragen om een gedegen landschapsontwerp. Hierdoor komen de unieke kwaliteiten van de plek optimaal tot hun recht. Met veel passie en vakmanschap ontwerpt We Landscape samen met jou aan het landschap van de toekomst.

Onze passie ligt in het verweven van nieuwe en aanwezige functies waardoor er een toekomstbestendig landschap ontstaat.

Wij zien het landschap als een belevenis, een uniek en levend pallet van verhalen. Dit kunnen verhalen zijn van de bewoners, toekomstige dreigingen of herstel van wat ooit was. Door gedegen vooronderzoek, de landschapsanalyse samengevoegd met jouw wensen komen wij tot een passende oplossing voor jouw vraagstuk.

Werkwijze

Samen met jou gaan we eerst na wat je voor ogen hebt en welke middelen er ter beschikking staan. Daarna wordt het gebied of de plek geanalyseerd. Hierbij wordt aandacht gegeven aan het watersysteem, de bodem, het gebruik, de vegetatie, de historie, de beleving en wat verder van belang is. Vervolgens maken we schetsen van verschillende mogelijkheden, die passen binnen de uitgangspunten van de opdracht. Deze schetsvarianten worden gepresenteerd en samen kiezen we de ideeën waarop wij voortborduren. De aanvankelijk schetsmatige ideeën veranderen zo geleidelijk in heldere ontwerptekeningen, waarin jij jouw wensen en doelen herkent. Hierbij gaan wij vooral beeldend te werk. Door middel van kaarten, foto’s, sfeerbeelden, tekeningen en impressies tonen wij het verhaal van het landschap.