Luxe Bostuin Arnhem

Deze luxe bostuin ligt verscholen in het groen op de uiterste punt van de Paasberg. Vanuit een vervallen tuin herrees hier een luxe bostuin welke naadloos aansluit op het omringende bos. De wens was helder; de tuin moet rust bieden, in balans zijn en overlopen in het bos en een vijver mag niet ontbreken.

Het ontwerp voorziet in een strakke indeling rondom het huis en natuurlijke vloeiende vormen richting de bosrand. Paden, bijgebouwen en toegevoegde niet groene elementen zijn strak en rechtlijnig wat rust en contrast biedt in de natuurlijke rand. De aanwezige glooiingen in het terrein zijn gebruikt om extra diepte te creƫren. De grote zwemvijver zorgt met de groene filterzone voor een overgang tussen het strakke cultuurlijke naar de weelderige bosrand.

Voor de groene invulling is er gekozen voor weelderige beplanting van siergrassen en varens gecombineerd met tal van schaduw-minnende robuuste planten. Meerstammige bomen en struiken zorgen voor een rustige overgang naar het bos. Om de balans te bewaren en het groen nog beter uit te laten komen is er gekozen voor een rustig palet aan materialen.

Oprit met meerstammige Gleditsia

Agastache 'Blackadder'

Eikenhouten palen

Definitief ontwerp Luxe Bostuin Revisie

Cortenstalen verhoogde border

Tuinverlichting tussen beplanting

Zwevend pad door het riet

Duikelrek

Persicaria ampl. 'Blackfield'

Aesculus parviflora

Eikenhouten bankje

Robotmaaier Husqvarna

Stapstenen in de vijver

Zwemvijver met Cortenstalen rand

Zwemvijver met stapstenen en filterzone

Eikenhouten palen en meerstammige Gleditsia

We Landscape

Terras naast de vijver

Uitzetten van planten

Definitief Ontwerp Luxe Bostuin

Definitief ontwerp Luxe Bostuin hemelwater afkoppelen

Voorlopig ontwerp luxe bostuin

Voorlopig ontwerp luxe bostuin verlichtingsplan

Voorlopig ontwerp luxe bostuin referenties

Schetsontwerp bostuin recht

Schetsontwerp bostuin vloeiend