Moderne Stadstuin Oosterbeek

Deze stadstuin in het centrum van Oosterbeek was duidelijk toe aan een nieuwe impuls. De wens was om hier in Oosterbeek een moderne stadstuin te realiseren waarbij er ruimte moest zijn om buiten te eten met een gezelschap. De tuin moest ook echt wel groen zijn met voldoende privacy.

De coniferenhaag heeft plaatsgemaakt voor een op maat gemaakt tuinscherm van smalle douglashouten latten met naast de trap een haag van bamboe. Tegen dit tuinscherm groeien verschillende klimplanten zoals Clematis en Akebia. Om nog langer van de tuin te kunnen genieten heeft de opdrachtgeefster een kleine veranda laten plaatsen met hierop een transparant dak, zo win je extra leefruimte maar verlies je nauwelijks lichtinval. De toegepaste beplanting van siergrassen, bloeiende vaste planten en bloembollen geeft de tuin jaarrond kleur waarbij de appelboom echt een eyecatcher is geworden.

De verharding bestaat uit betonbanden van Schellevis, door deze toe te passen ontstond er voldoende ruimte om toch veel groen te realiseren. De trap is eveneens uitgevoerd in betonbanden van Schellevis waardoor dit één geheel vormt met de verharding in de rest van de tuin. Door de toepassing van verlichting is de tuin ook in de avonduren een waardevolle toevoeging van de leefruimte geworden.