Moderne toevoeging boerderijtuin

Deze opdrachtgevers in Vorden hadden de wens om hun terras te vernieuwen voorafgaande aan een grote verbouwing van de hieraan grenzende woonkamer. De locatie lag al vast, aan de Zuidwestelijke gevel van het huis, met volop uitzicht over de naastgelegen weilanden, het bos en de akkers. Het terras moest passen bij de kleuren en stijl van de boerderij maar tegelijkertijd ook een moderne toevoeging zijn.

De gehele woning ligt verhoogd ten opzichte van de omgeving, om dit hoogteverschil tussen de vloer van de woning en de omringende tuin op te vangen is het gehele terras op een voetstuk geplaatst. Op een fundering van betontegels zijn betonblokken gelijmd waarop vervolgens het terras is aangelegd waarbij de tegels aan de voorzijde van het terras iets uitsteken wat een speels en ruimtelijk effect geeft.

Schutting op maat

Om het klimaat op het terras te verbeteren is er een nieuwe schutting ontworpen en geplaatst. Deze schutting is op maat gemaakt van douglashouten latten en geeft het hele terras een modern aanzien. De geïntegreerde verlichting doet hier nog een schepje bovenop en maakt dat het ook in de avonduren goed toeven is op dit terras. De warme gloed van de verlichting en het douglashout biedt een waardevolle toevoeging aan deze nieuwe buitenruimte.

Komend najaar zal ook de plantenborder waar je op kijkt vanaf het terras worden aangepakt, een moderne mix van planten welke volop bijen lokken gecombineerd met wuivende siergrassen en sterke vaste planten. Hierin worden speciale verlichtingselementen verwerkt om zo een geheel te vormen met de schutting en het nieuwe terras. Een moderne toevoeging aan deze boerderijtuin.

Latwerk douglashout

Douglashouten latwerk, vergrijsd

Detail

Douglas latwerk vergrijsd

Douglashouten latwerken met verlichting

Douglashouten latwerk met verlichting