Moderne toevoeging boerderijtuin

Deze opdrachtgevers in Vorden hadden de wens om hun terras te vernieuwen voorafgaande aan een grote verbouwing van de hieraan grenzende woonkamer. De locatie lag al vast, aan de Zuidwestelijke gevel van het huis, met volop uitzicht over de naastgelegen weilanden, het bos en de akkers. Het terras moest passen bij de kleuren en stijl van de boerderij maar tegelijkertijd ook een moderne toevoeging zijn.

De gehele woning ligt verhoogd ten opzichte van de omgeving, om dit hoogteverschil tussen de vloer van de woning en de omringende tuin op te vangen is het gehele terras op een voetstuk geplaatst waarbij de tegels aan de voorzijde van het terras iets uitsteken wat een speels en ruimtelijk effect geeft.

Om het klimaat op het terras te verbeteren is er een nieuwe schutting ontworpen en geplaatst. Deze schutting is op maat gemaakt van douglashouten latten en geeft het hele terras een modern aanzien. De latten zijn in verstek gezaagd waardoor de latten zich om de paal heen vouwen en doorlopen aan de achterzijde. De geïntegreerde verlichting zorgt voor warm licht in de avond en leid niet af van het uitzicht.

Latwerk douglashout

Douglashouten latwerk, vergrijsd

Detail

Douglas latwerk vergrijsd

Douglashouten latwerken met verlichting

Douglashouten latwerk met verlichting