Ontspannen in het groen

Voor dit gezin uit Velp hebben wij een nieuw tuinontwerp mogen maken. Deze bestaande tuin kon wel een vernieuwing gebruiken, waarbij de volwassen bomen en robuuste hagen een mooi kader vormen voor dit nieuwe ontwerp; Ontspannen in het groen.

De karakteristieke woning van de opdrachtgevers uit Velp is van binnen compleet gemoderniseerd, luchtig en licht van opzet maar ook stoer en industrieel. De tuin sloot hier totaal niet meer op aan, het was dus tijd voor vernieuwing.

Het is de wens van de opdrachtgevers om deze tuin aan te laten sluiten op zowel het interieur als op het monumentale karakter van het pand. Om extra leefruimte te creëren is er in de schetsfase ook een variant ontworpen met een modern houten tuinkantoor. Deze is gesitueerd in het verlengde van de bestaande berging welke ook een monumentale status heeft en dus in het ontwerp moest worden opgenomen. Het tweede schetsontwerp biedt meer ruimt voor groen en de trampoline, welke op termijn opgenomen kan worden in de plantenborder en het gazon.

De keuze is gevallen op de variant met het tuinkantoor, dit ontwerp is verder uitgewerkt naar een Voorlopig Ontwerp.

Via de oprit van grind (met grindstabilisatiemat) kom je langs de weelderig groene voortuin. Over het stapstenen pad kun je gemakkelijk tussen de planten doorlopen en de tuin van dichtbij zien en aanraken. Loop je door over de oprit, dan kom je via een nieuwe houten tuinpoort in de achtertuin aan. Hier is volop ruimte om te ontspannen in het groen, van ruim terras bij de openslaande deuren tot een gazon om lekker op weg te dromen. Loop over de betonnen stroken richting het tuinkantoor en zak even weg in een stoeltje op de geïntegreerde vlonder.

Schetsontwerp 1

Schetsontwerp 1

Schetsontwerp 2

Voorlopig Ontwerp ontspannen in het groen

Referentiebeeld tuinhuis met vlonder

Referetiebeeld Dropplant

Referentiebeeld meerstammige

Kastanjehouten paal