De Bedrijfstuin

Een verzorgde buitenruimte draagt bij aan de positieve uitstraling van jouw bedrijf en is tegelijk het groene visitekaartje. De bedrijfstuin is dus een waardevol en vaak onbenut marketingmiddel dat het bedrijfsimago kan versterken. Het gaat erom klanten een goed gevoel te geven bij jouw bedrijf zodat zij zich prettig en vertrouwd voelen in de bedrijfsomgeving. Zij moeten het gevoel hebben dat zij bij jou aan het juiste adres zijn.

Niet alleen de (potentiële) klanten zullen zich zo prettiger gaan voelen, ook het personeel ervaart de positieve effecten van deze groenere werkomgeving. En personeel dat zich prettig voelt op de werkplek presteert beter. Ook ondernemers die vanuit huis werken hebben volop groene kansen zoals je in dit eerdere blogbericht kunt lezen.

Een gemiste kans

De meeste bedrijfsterreinen zijn vooral gericht op praktische zaken zoals parkeren, laden/lossen en opslag van materialen, kortom het terrein is volledig afgestemd op een efficiënte bedrijfsvoering waarbij de beschikbare ruimte maximaal is benut. Maar bedenk je nu eens wat (potentiële) klanten ervaren als ze voor jouw bedrijfspand parkeren en naar de entree lopen, wat zien zij dan en past dit bij het imago van jouw bedrijf? Grote kans dat zij vooral grijze stenen zien, geparkeerde auto’s en misschien nog een klein stukje groen bij de entree. Niet bepaald een situatie die de professionele uitstraling van dit bedrijf ten goede komt lijkt mij. Een gemiste kans.

Moet ik dan van mijn hele terrein een tuin maken?

Absoluut niet! Maar door met andere ogen te kijken naar jouw bedrijfsterrein ontdek je misschien wel nieuwe groene kansen. Eén van de grootste kansen ligt vaak bij de entree, hier kun je een sfeervolle omgeving creëren voor de bezoeker en echt een visitekaartje afgeven. Maar denk ook eens aan het inrichten van een prettige lunchplek voor de werknemers, zodat zij even kunnen ontspannen in een groene omgeving. Wellicht is dit ook direct een mooie plek om op een zomerse dag met je klanten aan tafel te gaan zitten, zo creëer je nieuwe belevenissen binnen je bedrijf.

Onderhoudsvriendelijk groen

Planten en bomen groeien en vragen net als de tuin bij jou thuis om periodiek onderhoud. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei mogelijkheden om ervoor te zorgen dat dit onderhoud zeer beperkt nodig is, dit begint allemaal bij een uitgekiend ontwerp en beplantingsplan. Naast een budget voor ontwerp en realisatie zal er dan ook gekeken worden naar het onderhoudsbudget. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat dit visitekaartje, eenmaal gerealiseerd, ook blijft functioneren zoals jij dat wilt.

 

Een verzorgde buitenruimte straalt vertrouwen uit
en oog voor detail!

 

Ben jij de eigenaar van een bedrijfsterrein dat wel een groene impuls kan gebruiken, of een werknemer die kansen ziet om de werkplek te verbeteren door middel van groen neem dan contact op met We Landscape. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden, want groene kansen zijn er altijd!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *