Ontspannen ondernemen

Jouw idealen verwezenlijkt

Als ondernemer ben je soms zo druk met je bedrijf dat je vergeet om te ontspannen, je werkt fulltime en meer, onophoudelijk omdat het je passie is, je leven. Maar wat nu als jouw energie opraakt, je uitgeteld raakt en geen tijd meer hebt om een moment voor jezelf te pakken. Ondernemen is inderdaad hard werken, maar vergeet niet wat één van jouw redenen was om überhaupt ondernemer te worden. Je bent ondernemer geworden zodat jij zelf je tijd kan indelen of omdat jij dan op zonnige dagen even een dagje voor jezelf in kan lassen, kortom vrijheid. Maar uiteindelijk ben je nu zo gefocust op jouw bedrijf, dat jij jezelf als mens overslaat. Dit terwijl jij zelf de onderneming bent, zonder jouw energie geen opdrachten, geen creativiteit en geen plezier in je werk. Laadt je daarom op in jouw groene oase.

kruiden in de vensterbank detail

Dit artikel gaat over het maximaal gebruik maken van jouw schaarse tijd door dichtbij huis te ontspannen, je hoeft alleen maar je tuin in te stappen.

Focus door groen

Werk jij veel vanuit huis als flexwerker of zelfstandig ondernemer bedenk je dan dat jij waarschijnlijk al goud in handen hebt om tot rust te kunnen komen, groen goud. Kijk uit het raam je tuin in en bedenk je dan dat deze tuin jou kan helpen met concentreren, het stressgevoel verminderen en jou gezond houden. Tal van onderzoeken bevestigen deze kwaliteiten van groen. Uitzicht op groen alleen al biedt rust en ontspanning. Dus kom op en maak die stap naar buiten en ontdek hoe jouw tuin een rustpunt in je onderneming kan bieden. Ervaar zelf dat bij goed weer even door de tuin lopen jou nieuwe energie geeft en frisse ideeën. Door deze energieboost kun jij vervolgens je werk beter uitvoeren. Jouw tuin is een waardevol onderdeel van je onderneming.

De ondernemerstuin

De ondernemerstuin is helder en simpel in opzet. Er is het hele jaar iets te zien en de tuin vergt weinig onderhoud. Een sterke basis van hagen en paden vormt de hoofdstructuur van de tuin, waarbij er verschillende zitplekjes plaats bieden om even weg te dromen. Als de locatie het toe laat is het ook heerlijk om een zitplekje te maken waar je de ochtendzon kunt vangen onder het genot van een kop koffie, een goed begin van de dag. Tuinmeubels van goede kwaliteit zorgen ervoor dat je lekker zit en ook echt helemaal kan ontspannen, bezuinig hier niet op. Een ruim terras compleet met tafels en stoelen biedt de mogelijkheid om gezamenlijk buiten te lunchen of om buiten te werken. Zet een parasol op, plug je laptop in het stopcontact en je buitenwerkstation is klaar voor gebruik. Maak de tuin ook onderdeel van jouw onderneming, want jouw idealen zijn het waard.

De tuin als visitekaartje voor jouw bedrijf

Wanneer jij thuis klanten ontvangt dan vormt de tuin waarschijnlijk de eerste indruk die klanten van jouw bedrijf krijgen. Ga maar eens na wat voor indruk jij dan achterlaat, veelal is dit niet de eerste indruk die jij jouw klanten het liefst wil meegeven. Helaas wordt de tuin vaak vergeten, een gemiste kans. Eenmaal door de deur gestapt zal de klant waarschijnlijk zien dat jouw werkplek tiptop in orde is, maar die eerste indruk wordt ook een laatste bij het vertrek door diezelfde deur en tuin.

Laat de tuin een reflectie zijn van wie jij bent en waar jij voor staat als ondernemer, geef jouw klant vertrouwen. Wees hierbij helder en houdt het simpel.

Een tuin heeft meer te bieden dan jij denkt, zeker als ondernemer. Samen kunnen wij jouw droomtuin ontwikkelen, waarin je als ondernemer nieuwe energie kunt opdoen, ontspannen en werken. Wil jij ook een tuin toegesneden op jouw wensen en budget, maak dan een afspraak en wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *