Stadstuin Arnhem Puur en Weelderig

Het was de wens van de opdrachtgevers om een moderne en strakke tuin te creƫren waarin de verbinding gelegd wordt met de woning. De verhouding tussen groen en harde materialen moet goed aanvoelen en de tuin mocht zeker een groene tuin worden, waarin de onderhoudslast beperkt moet zijn. Er moet voldoende ruimte zijn om te eten in de tuin, lange avonden tafelen met vrienden in de avondzon waarbij eventueel ook buiten gekookt kan worden zou het plaatje compleet maken. Hout en beton zijn materialen welke aanspreken.

In deze tuin is een sterke verbinding gelegd tussen binnen en buiten. De grijze gietvloer loopt buiten door in de vorm van stroken van grijze betontegels, het groen van de tuin loopt van buiten door naar binnen door het groen door te laten lopen tot tegen de glazen pui. De stroken beton vormen een grillige rand waar de beplanting overheen groeit, zo ontstaat er een speels patroon waarbij er in het midden twee stroken zijn weggelaten om ruimte te bieden aan de puur en weelderige beplanting.

Vanaf het betonnen pad stap je op de iets hoger gelegen vlonder van eikenhout. De gehele voorkant van de vlonder is in verstek gezaagd waardoor het lijkt alsof de vlonder uit grote eiken balken bestaat. Eikenhouten banken komen uit de vlonder omhoog en bieden volop zitruimte voor een groter gezelschap of een plek om lekker op te liggen. De witte schaduwdoeken geven extra sfeer en weren de felle zon op hete zomerse dagen.

De beplanting bestaat uit een mix van siergrassen, bloembollen en vaste planten, deze weelderige beplanting geeft een eigen dynamiek aan de tuin. Bamboe, koekjesboom en Japanse esdoorn brengen extra hoogte in de tuin en verbinden zo ook de verdiepingen van de woning met de tuin. Het groen lijkt wel door te lopen in het groen van Playground Thialf.

Stadstuin Spijkerkwartier

Stadstuin Spijkerkwartier

Stadstuin Spijkerkwartier

Stadstuin Spijkerkwartier

Stadstuin Spijkerkwartier

Stadstuin Spijkerkwartier

Stadstuin Spijkerkwartier

Stadstuin Spijkerkwartier