Tuinpoort Douglashout Saksen Weimar

Arnhem is inmiddels weer een mooie wijk rijker, Saksen Weimar. Prachtig gelegen aan de rand van Arnhem en dicht bij de Veluwe. Wij zijn benaderd door een jong stel welke hier net een woning had gekocht om samen met hen een deel van de tuin aan te pakken. Het gaat om een schutting tussen de buren en een schutting met tuinpoort aan de achterzijde van de tuin.

Er is gekozen voor douglashout, een prachtige houtsoort welke ook in Nederland gewonnen wordt. Dit hout heeft in eerste instantie een roodgele vlam, maar deze vergrijst langzaam waardoor een mooie neutrale en natuurlijke achtergrond gecreëerd wordt. Het douglashouten latwerk loopt naadloos door in de tuinpoort waardoor de poort wegvalt in het geheel.

Bij deze opdracht in Saksen Weimar hebben onze opdrachtgevers zelf ook flink de handen uit de mouwen gestoken en samen met ons de bouw uitgevoerd. Wij hebben hen geleerd hoe je dit het makkelijkst kan uitvoeren waarna zij zelf de schutting tussen de buren hebben afgemaakt en de elektra aangelegd.

Resultaat douglashouten schutting met de buren

Douglashouten schutting

Verlichting op de schutting

Avondbeeld verlichting

In aanbouw

Douglashouten tuinpoort