Tuinrenovatie jaren ’30 tuin

Deze ruime tuin bij een jaren ’30 huis in Epse was toe aan een vernieuwingsslag. De kinderen zijn de trampoline ontgroeid en de grote coniferenhaag op de erfscheiding is gerooid, het was tijd voor een nieuw tuinontwerp met respect voor de bestaande lijnen en geënt op de toekomst. Zowel in de voortuin als de achtertuin zijn nieuwe elementen toegevoegd.

In de achtertuin is een zeer ruim terras van vier bij vier meter aangelegd, daar waar eerst de trampoline de ruimte domineerde. Het nieuwe terras is omzoomd met een pergola van eikenhout, begroeid met witte en paarse clematissen. Een dynamisch patroon van staaldraden begeleidt de groei van deze klimmers over het terras heen, terwijl aan drie zijdes van de pergola staaldraden met strakke verticale lijnen de planten naar boven leiden. Zo ontstaat er een nieuwe tuinkamer binnen de bestaande structuur van de tuin.

De voortuin heeft ook een facelift gekregen, de oude beplanting is waar mogelijk hergebruikt en aangevuld met nieuwe beplanting in de vorm van leibomen, siergrassen en varens. De bestaande lijnen in de tuin zijn rechtgetrokken waardoor er meer rust ontstaat in de tuin, strakke buxushagen omzomen de plantvakken met weelderige siergrassen. Op de grens met de buren is een grote taxushaag aangeplant, deze zal uitgroeien tot een hoogte van ruim twee meter. Vijf leibomen torenen boven de haag uit en zorgen zo voor extra privacy en afscherming. Deze tuin is aangelegd in samenwerking met Joris van Velthoven van Eindeloze Natuur te Utrecht, één van de vaste samenwerkingspartners van We Landscape.

Enkele maanden na realisatie hebben wij ook de grote ligusterhaag in de achtertuin gesnoeid, waardoor er meer lucht te zien is vanuit de tuin, wat de tuin ruimer maakt. Doordat We Landscape het onderhoud uitvoert in deze tuin kan de ontwikkeling van de tuin optimaal gestuurd worden naar de wensen van de klant en het beoogde beeld vanuit het ontwerp. Zo leveren wij maatwerk op ieder niveau, van tuinontwerp tot onderhoud.

 

Stipa pennata met Verbena bonariensis

Leilindes met buxushagen en Hydrangea 'Strong Annabelle'

Schaduwdoek in eikenhouten pergola

Schaduwdoek in eikenhouten pergola lucht

pergola-eikenhout-2-Epse-We-Landscape

pergola-eikenhout-1-Epse-We-Landscape

Clematis 'Jackmanii Superba'

Clematis 'Alba Luxurians'

Douglasregel en RVS klem voor klimroos

pergola-eikenhout-Epse-We-Landscape

tuinrenovatie-Epse-aanvang-We-Landscape

tuinrenovatie-Epse-aanvang-3-We-Landscape

tuinrenovatie-Epse-buxusvakken-We-Landscape

tuinrenovatie-Epse-aanvang-6-We-Landscape

tuinrenovatie-Epse-laurier-We-Landscape

tuinrenovatie-Epse-aanvang-4-We-Landscape

siergrassen-aangeplant-Epse-We-Landscape

siergrassen-luzula-sylvatica-en-leibomen-We-Landscape

Luzula-sylvatica-bodembedekker-We-Landscape

Klassieke tuin met moderne invloeden

Miscanthus en Clerodendrum trichotomum

Hydrangea 'Strong Annabelle'

siergrassen-zomer-Epse-We-Landscape

molinia-caerulea-Dauerstrahl-Verbena-We-Landscape

Photinia's als leibomen close-up

Tuinontwerp-Epse-web