Verborgen in het groen

Deze opdracht begon met de vraag of wij een oplossing konden bedenken voor een nieuw te bouwen veranda achterin deze ruime tuin in de Arnhemse wijk Gulden Bodem. Om deze naadloos te laten overgaan in het groen van de tuin is er besloten om de tuin, welke niet geheel aan de wensen meer voldeed, ook direct mee te nemen in het tuinontwerp.

In het nieuwe ontwerp voor de achtertuin is het speelgazon voor een groot deel blijven liggen en zijn er nieuwe borders aan de zijkanten gecreĆ«erd. Zo is er genoeg ruimte om te blijven spelen en voetballen. In de punt van de tuin is een nieuwe veranda ontworpen welke optimaal gebruikt maakt van deze onbenutte hoek van de tuin. 

De voortuin wordt momenteel niet gebruikt, dit terwijl je vanuit de woonkamer zo naar buiten stapt. Het nieuwe ontwerp voorziet in een intieme zitplek, afgeschermd van de weg doormiddel van beplanting en een modern verticaal douglashouten latwerk. Het vlonderterras bestaat uit eikenhouten planken en met het bovengelegen balkon ontstaat zo een heerlijk terrasje om je even terug te trekken. Het talud rondom het terras wordt ingeplant met vaste planten en siergrassen, een zonnige en kleurrijke border, verborgen in het groen.

Voorlopig Ontwerp

Schetsontwerp variant A

Schetsontwerp variant B

Voorlopig Ontwerp maatvoering