Vloeiend Groen Wageningen

Nadat het hele interieur van dit prachtige Herenhuis in Wageningen is aangepakt was nu de buitenkant aan de beurt. Een veelheid aan patronen en materialen maakte deze tuin onrustig en leidde af van de vele details in de gevel. Voor- en achtertuin zijn nu verbonden in vormentaal en materialisatie waarbij er meer ruimte is gekomen voor groen en rust.

In het nieuwe ontwerp is er gekozen voor een vloeiende belijning waarbij de aanwezige gebakken klinkers hergebruikt worden in de oprit en onder de pergola in de achtertuin. De verharding in de voortuin bestaat uit één materiaal, bestraat in één patroon waardoor deze ruimte en rust uitstraalt. Twee nieuwe meerstammige bomen vormen hoge groene accenten waarmee de voortuin gevoelsmatig weer teruggebracht wordt naar de begane grond. Er is voldoende ruimte voor twee auto’s, de afvalcontainers, fietsen, een ruime loop naar de voor- en garagedeur en uiteraard voor kleurrijk groen. De lange erfafscheiding met de buren wordt gevormd door een horizontaal geplaatst latwerk van douglashout.

De achtertuin straalt rust uit door de keuze voor een heldere vormentaal en aansluitend palet aan harde materialen welke terugkomt in de voortuin. Vanuit de woning stap je op het natuurstenen bordes waarna je één tree lager de tuin in stapt. De gebogen border ligt op hetzelfde niveau als het bordes en wordt gevormd door een cortenstalen rand waarin weelderige beplanting is toegepast. In deze border staat de eye-catcher van de achtertuin, een bijzondere meerstammige boom welke direct ook zorgt voor de benodigde schaduw. Lekker lang loungen kan verscholen onder de begroeide pergola.

Voorlopig ontwerp Wageningen

Voorlopig ontwerp maattekening

Schetsontwerp Wageningen

Schetsontwerp Wageningen

Bestaande situatie

Bestaande situatie oprit

Bestaande situatie achtertuin