Weelderig en kleurrijk

Voor een opdrachtgever uit Gorssel heeft We Landscape dit tuinontwerp gemaakt, dit in nauwe samenspraak met de buren aangezien binnen dit ontwerp ook ingrepen op de erfgrens plaatsvinden. Door de nauwe samenwerking met de buren is het ontwerp breder getrokken en lopen beide tuinen in elkaar over, waarbij dezelfde beplanting in beide tuinen terugkomt. De oprit van gebakken klinkers verbreedt zich richting de weg waardoor er meer ruimte ontstaat op de oprit en het op- en afrijden makkelijker gaat.

De beplanting bestaat uit een weelderige en kleurrijke mix van vaste planten en siergrassen, waaronder Pennisetum Viridescens, Panicum virgatum en Agastache. Deze wilde beplanting kan vooral goed ervaren worden vanaf het stapstenen pad richting de voordeur, een spannende route dwars door wuivende siergrassen en geurend kruiptijm. De drie nieuwe Amberbomen zorgen gedurende het jaar voor een divers kleurenpallet, ook de Gillenia en Corylopsis kleuren prachtig mee met de seizoenen. Grote eye-cather in deze tuin is de prachtige meerstammige magnolia welke in april/mei op haar mooist is en een uitbundige bloei laat zien. Door de toevoeging van tuinverlichting kan er nog langer worden genoten van deze weelderig en kleurrijke tuin.

Deze tuin is in fases gerealiseerd waarbij de klant heeft meegeholpen met de realisatie. December 2015 is het eerste gedeelte aangeplant en de oprit aangelegd. In april 2016 is het grote plantvak richting het huis aangeplant.

Weelderige thuiskomer

Bijen zijn er dol op

Tuinontwerp weelderige tuin

Oprit

Magnolia met siergrassen, Hakonechloa Macra

Agastache rugosa

Salvia nemerosa 'Caradonna'

Magnolia soulangeana en Hakonechloa macra

Weelderige border

Planten staan klaar volgens het beplantingsplan

Reactie van de opdrachtgevers

Wij zijn erg blij zijn met onze voortuin die door Jon is aangelegd afgelopen voorjaar. We hadden niet durven denken dat onze tuin in hetzelfde seizoen dat het is aangelegd er al zo ‘volwassen’ uit zou zien. Waarschijnlijk heeft de beregeningsinstallatie, die wij reeds eerder hadden aangelegd hier aan bijgedragen.
We zijn meer dan positief verrast door het fraaie effect van het hoogte verschil in beplanting in combinatie met de ‘transparantie’ van planten. Het bloemenspel is een genot voor het oog. De kleuren vinden we erg fraai, mooie details en diversiteit in type beplanting en ook de bloeiers waar bijen en vlinders op af komen zijn prachtig. Sinds de aanleg genieten niet alleen wij van onze voortuin, ook alle wandelaars die ons huis passeren. Menigeen heeft ons gecomplimenteerd met onze prachtige tuin. Wij genieten nog even door, want de tuin heeft telkens weer een nieuwe verrassing in petto; als het een is uitgebloeid komt het volgende weer op. Nu zijn het de witte anemonen met tientallen bloemen die over ons pad in de wind zwieren en dan te bedenken dat het al herfst is.

Jon, bedankt voor het aanleggen van onze prachtige tuin. Top gedaan!

Groet Marieke & Louis