Zonnige border

Na het grote succes van de eerste ‘prairieborder’ in Vorden, zijn wij gevraagd om ook de tweede border in te planten in de stijl van We Landscape. Een groene oase vol siergrassen en prachtige bloeiers welke vlinders en bijen zullen aantrekken. In deze border is er gekozen om extra kleur aan te brengen, namelijk rood-oranje. De Asclepia en Helenium zorgen samen voor een zonnige toevoeging tussen de siergrassen en sluiten mooi aan bij de bestaande boom welke rood-oranje besjes geeft.

De douglashouten lamp en een aantal planten zoals de Verbena, Stipa en Echinacea geven een knipoog naar de eerste border en zorgen zo voor verbinding tussen de twee losstaande borders. Ook is de vorm van de al bestaande border subtiel aangepast, wij hebben ervoor gekozen om de strakke rechthoekige vorm aan één zijde af te ronden. Op deze manier ontstond er een natuurlijkere doorloop en zijn de strakke lijnen verzacht. Daarnaast is de border aan beide zijden ingekort om voldoende ruimte te creëren voor eventueel een steiger om de beukenhaag gemakkelijk te kunnen onderhouden.

Het is nog maar een paar maanden geleden dat deze zonnige border aangeplant is, maar het is nu al een paradijs voor insecten. Ondanks het hete weer hebben alle planten het uitstekend gedaan (goed gesproeid door de opdrachtgevers). Een prachtige tuin vol groen en ruimte voor insecten welke weinig onderhoud vereist, wij zijn weer trots op het resultaat.

 

Salvia

Overzicht weelderige border

Beplantingsplan

Agastache rugosa

Helenium Moerheim Beauty

Planten krijgen hun plekje

Inplanten

Bloemenpracht

Doorzicht Verbena

Stipa en salvia

Rudbeckia 'Henry Eilers'

Echinacea pallida 'Hula Dancer'

Echinacea purpurea 'Virgin'

Bloei Sporobolus

Winterbeeld