Geluiddempende douglas houten schutting

Voor deze opdrachtgevers in Gorssel heeft We Landscape een douglas houten schutting op maat ontworpen en gebouwd. De voortuin van de woning grenst aan de provinciale weg tussen Zutphen en Deventer, dit veroorzaakt uiteraard het nodige geluid. In de achtertuin merk je hier gelukkig vrij weinig van omdat de woning zelf veel geluid tegenhoud, maar zodra je richting de zijtuin loopt is dit voorbij. De achtertuin is dan ook de plek waar het meest buiten geleefd wordt. Nu de jongste dochter begint te lopen en zelf op pad gaat is een veilige afscheiding tussen de voor- en achtertuin van de woning gewenst.

Op het moment van inmeting stond er in het smalle stuk zijtuin naast de woning een laag hekje van gaas. Dit voldeed niet meer aan de wensen van de klant met het oogpunt op veiligheid en geluidsdemping. We Landscape is dan ook gevraagd voor een oplossing op maat, passend bij de stijl van de woning. Na het 3D model gepresenteerd te hebben waren de opdrachtgevers verkocht. Behalve dat de schutting er mooi uit moest zien was veiligheid prioriteit nummer één. Er is dan ook een volledig slot in de deur opgenomen zodat deze naar wens afgesloten kan worden.

Een nieuwe uitdaging vormde het dempen van het verkeerslawaai afkomstig van de provinciale weg. Om dit geluid te dempen is de schutting op een speciale manier opgebouwd. Binnenin de douglashouten schutting en de deur is een geluidsdempende laag aangebracht van waterbestendige platen Akotherm, deze worden ook toegepast in de scheepsbouw. Daarnaast zijn de douglashouten latten aan de achterzijde van de schutting stijf op elkaar geplaatst, met binnen in de schutting een massieve plaat van betonplex waarop vervolgens de Akotherm platen zijn bevestigd. Aan de straatzijde is er ruimte tussen de douglashouten latten gehouden om zo de geluidsabsorberende platen hun werk te laten doen.

Het is een strakke schutting geworden, passend bij de stijl van de woning welke zorgt voor veiligheid en geluidsdemping.

 

Passend bij de stijl van de woning

Prachtig eindresultaat

Naadloos in elkaar overlopend

Doorlopende nerven