Loungetuin Arnhem

Deze ruime stadstuin gelegen midden in het Arnhemse Spijkerkwartier kon wel een opfrisbeurt gebruiken en had zeker potentie om een heerlijke tuin van deze tijd te worden. Door slim hergebruik van materialen en elementen en door hier nieuwe belijning in aan te brengen wordt deze tuin nu volop benut.

In het nieuwe ontwerp is er gekozen voor een strakke belijning waarbij de schuine lijn van het pad en de vlonder de tuin breder doet lijken. De schutting met horizontaal latwerk van douglashout benadrukt juist de diepte van de tuin. Alle ingrepen samen maken dat de tuin nu veel ruimer lijkt.

Vanuit de keuken betreed je het grote terras waarbij gebruik is gemaakt van de bestaande gebakken klinkers welke zijn gestraat in een nieuw patroon. Het terras is omgeven door een zwarte pergola welke begroeid wordt met klimplanten. Aan de pergola is ook een schommel bevestigd. Via het grindpad loop je richting de eikenhouten vlonder of kun je de tuin uit via een nieuwe poort. De vlonder is strategisch geplaatst onder de al bestaande overkapping. Op deze manier wordt de overkapping optimaal benut en is er een aangename nieuwe zitplek ontstaan. Een groene Loungetuin.

Het is ook echt een groene tuin geworden vol met bloeiende planten en wuivende siergrassen, waarbij de bestaande leibomen een fijne wintergroene beschutting bieden richting de buren. In de tuin is ook eetbaar groen te vinden zoals aalbessen, een kiwiplant en frambozen. Opvallend accent vormt de meerstammige krentenboom welke in het voorjaar prachtig bloeit, bessen geeft in het najaar en met een spetterende herfstkleur de winter aankondigd.