Luxe Bostuin Arnhem

Deze luxe bostuin in Arnhem ligt verscholen in het groen op de uiterste punt van de Paasberg. Vanuit een vervallen tuin herrees hier een luxe bostuin welke naadloos aansluit op het omringende bos. De wens was helder; de tuin moet rust bieden, in balans zijn en overlopen in het bos en een vijver mag niet ontbreken.

Het ontwerp van deze Luxe Bostuin voorziet in een strakke indeling rondom het huis en natuurlijke vloeiende vormen richting de bosrand. Paden, bijgebouwen en toegevoegde niet groene elementen zijn strak en rechtlijnig wat rust en contrast biedt in de natuurlijke rand. De aanwezige glooiingen in het terrein zijn gebruikt om extra diepte te creëren. De grote zwemvijver zorgt met de groene filterzone voor een overgang tussen het strakke cultuurlijke naar de weelderige bosrand.

Voor de groene invulling is er gekozen voor weelderige beplanting van siergrassen en varens gecombineerd met tal van schaduw-minnende robuuste planten. Meerstammige bomen en struiken zorgen voor een rustige overgang naar het bos. Om de balans te bewaren en het groen nog beter uit te laten komen is er gekozen voor een rustig palet aan materialen.