Moderne Stadstuin Arnhem

Deze moderne stadstuin in Arnhem bevindt zich in het nieuwe gedeelte van het Spijkerkwartier, Spijkerbroek. Het gaat om één van de prominente Tuinwoningen, een moderne stadwoning met een grote glazen gevel van zes bij zes meter georiënteerd op de tuin. Om deze nieuwe tuin in te richten hebben de opdrachtgevers We Landscape benaderd voor een compleet tuinontwerp met een naadloos aansluitend beplantingsplan.

De wensen waren helder, er moest voldoende ruimte zijn om met een groot gezelschap te kunnen eten, de tuin moet vooral groen en robuust zijn, waarbij het gazon een nadrukkelijke wens was. Een tweede zitplek achterin de tuin, een licht Aziatisch tintje en het mocht allemaal best wat buiten de lijntjes, geen standaard tuin. Een tof wensenpakket, wat ook geheel in ons straatje past, groen en niet standaard.

De grote glazen wand biedt vanuit de woning ook uitzicht op de tuin vanaf de eerste verdieping, hierin is ook de verbinding gezocht met de tuin. Terwijl je in de ochtend afdaalt van de trap wordt je direct al begeleid door de hoge wintergroene bamboe, door deze vlakbij de gevel te plaatsen komt het groen bijna letterlijk naar binnen. Ook is er bewust gekozen om de beplanting helemaal door te laten lopen tot vlak voor het glas om de verbinding met buiten te versterken. De beplanting bestaat naast bamboe ook uit wintergroene siergrassen, weelderige bloeiers en rankende en windende klimplanten.

Tegen de woning aan ligt een groot terras van Schellevis tegels, deze robuuste tegel loopt vervolgens door als een verspringend stapstenen pad richting de vlonder van eikenhout. Hier kun je heerlijk in de avondzon genieten van een goed glas wijn. De pergola midden in de tuin biedt de mogelijkheid om schaduwdoeken te monteren en deze wordt omwikkeld door kiwi planten.