Ontwerp

Met veel passie en vakmanschap ontwerpt We Landscape samen met jou aan de buitenruimte van de toekomst. Onze ontwerpen zijn robuust, tijdloos, helder en weelderig waarbij de lokale kwaliteiten optimaal tot hun recht komen. Wij ontwerpen met aandacht voor het bestaande en streven naar duurzame en groene oplossingen. Onze tuinen kenmerken zich door het vele groen, weelderige beplanting, lokaal hout en heldere architectonische vormen en constructies.

We Landscape ontwerpt kleine en grote tuinen, met veel passie en vakmanschap vertalen wij jouw wensen naar een helder tuinontwerp.

Tuinontwerp is vakwerk

Een tuinontwerp is maatwerk, iedereen heeft zo zijn eigen ideeën en wensen over hoe de ideale tuin eruit zou moeten zien. Daarnaast is ook elke locatie uniek, een tuin van 2000 is toch duidelijk anders dan een tuin van 40 . Daarom kan er ook niet zomaar een kant en klaar ontwerp uit de kast getrokken worden. Het ontwerpen van een tuin is een creatief proces en de mogelijkheden zijn eindeloos. Inspirerende ideeën zijn er genoeg, de keuze is bijna overweldigend, maar hoe voeg je nu al deze ideeën samen tot een samenhangend geheel, tot een tuin waarin jij je helemaal thuis voelt?? En tot een tuin die specifiek is afgestemd op al jouw wensen en mogelijkheden? Daar heb je iemand voor nodig met vakkennis, ervaring, inlevingsvermogen en creativiteit, kortom een tuinontwerper die zijn vak verstaat en met passie ontwerpt.

De waarde van een goed tuinontwerp

Zoals hierboven al aangegeven is het ontwerpen van een tuin vakwerk, er komt veel bij kijken om tot een tuin te komen waarin jij je helemaal thuis voelt en alles op zijn plaats lijkt te vallen. Het is als het bouwen van een huis, je hebt een tekening nodig om te weten waar je moet beginnen, waarin je eerst zult moeten investeren en welke materialen je allemaal nodig hebt. Zomaar lukraak beginnen met bouwen zal resulteren in ergernissen en extra (onnodige) kosten waarbij je eindigt met iets waar je eigenlijk niet helemaal tevreden over bent. Een goede voorbereiding is het halve werk en het is makkelijker schuiven met een boom op papier dan in de tuin zelf. Met een goed tuinontwerp, afgestemd op jouw wensen, bespaar je uiteindelijk extra kosten en belangrijker nog: je kunt sneller genieten van jouw droomtuin.

Jouw wensen voorop

De basis voor iedere tuin is het tuinontwerp, van hieruit vindt de ontwikkeling van jouw droomtuin plaats. Omdat jouw tuin en verhaal uniek zijn, wordt ieder ontwerp op maat gemaakt, passend bij jouw persoonlijke wensen en tuindoelen. Zo creëren wij een tuin waarin je kan ontspannen, de natuur ervaren in al haar schoonheid en gewoonweg genieten. Naast jouw persoonlijke wensen is er natuurlijk ook de fysieke plek, met haar bezonning, doorzichten en toegang. Ook de woningstijl, zowel in- als exterieur kan als inspiratie dienen voor het ontwerp. Dit alles tezamen vormt de voedingsbodem voor het ontwerp.