Prairieborder

Deze priarieborder grenst direct aan de weilanden en heeft de uitstraling van een bloemenweide welke overloopt in het achterliggende landschap. De zonnige positie van deze border maakte het mogelijk hier een weelderige prairieborder te realiseren. De toegepaste planten bestaan uit sterke weefplanten zoals de Geranium ‘Rozanne’, Geranium ‘Anne Thomson en Succisa pratensis. Het siergras Stipa tenuifolia is hier veelvuldig toegepast en aangevuld met hoge accenten van Calamagrostis brachytricha en Molinia arundacea ‘Transparant.

In het schaduwgedeelte is gekozen voor een uit Slowakije afkomstige carex soort en bloeiende vaste planten zoals de oersterke Aster divaricatus ‘Beth’. Het reslutaat is een weelderige en dynamische beplanting welke, dankzij de nectarrijke planten zoals Agastache ‘Blackadder’ en Salvia nemerosa. ‘Caradonna’,  volop wordt bezocht door bijen en vlinders.

De beplanting is in december 2016 aangeplant, hier en daar zijn inmiddels aanpassingen gemaakt in de beplanting om deze nog robuuster te maken en beter af te stemmen op de kleine klimaatnuances in de border. Planten zijn nu eenmaal levend materiaal en dus onderhevig aan verandering.