Weelderige Leeftuin Arnhem

Het was de wens van de opdrachtgevers om een moderne en strakke tuin te creëren waarin de verbinding gelegd wordt met de woning. De verhouding tussen groen en harde materialen moet goed aanvoelen en de tuin mocht zeker een groene tuin worden, waarin de onderhoudslast beperkt moet zijn. Er moet voldoende ruimte zijn om te eten in de tuin, lange avonden tafelen met vrienden in de avondzon waarbij eventueel ook buiten gekookt kan worden zou het plaatje compleet maken. 

In deze tuin is een sterke verbinding gelegd tussen binnen en buiten. De grijze gietvloer loopt buiten door in de vorm van stroken van grijze betontegels, deze stroken vormen een grillige rand waar de beplanting overheen groeit, zo ontstaat er een speels patroon waarbij er in het midden twee stroken zijn weggelaten om ruimte te bieden aan de weelderige beplanting. De beplanting bestaat uit een mix van siergrassen, bloembollen en vaste planten, dit geeft een eigen dynamiek aan de tuin. Subtiele warme verlichting biedt ook in de avond mooi uitzicht op de tuin vanuit de woning.

Vanaf het pad stap je op de iets hoger gelegen vlonder van eikenhout. De gehele voorkant van de vlonder is in verstek gezaagd waardoor het lijkt alsof de vlonder uit grote eiken balken bestaat. Eikenhouten banken komen uit de vlonder omhoog en bieden volop zitruimte voor een groter gezelschap of een plek om lekker op te liggen. De witte schaduwdoeken geven extra sfeer en weren de felle zon op hete zomerse dagen.