Tuinontwerp Arnhem, American Dreams

Voor een enthousiast en reislustig stel in Arnhem was het tijd voor een bijpassende tuin. We Landscape is in eerste instantie door hen benaderd om advies te geven over het plaatsen van een vlonder in de achtertuin. In de loop van het gesprek werd echter duidelijk dat een tuinontwerp hier beter op zijn plaats was, zodat er in fases een compleet droomplaatje gecreëerd kan worden. 

Van grote invloed op het tuinontwerp was de voorliefde van de opdrachtgevers voor Noord-Amerika, zowel op muziekaal vlak, het ruige landschap als de ‘Way of life’. Dit vormde samen met de wensen de voedingsbodem voor het Voorlopig Ontwerp. Het concept van de tuin gaat uit van twee werelden, de ‘American Coutryside en ‘Northwest-America.  De zone dichtbij het huis (American Countryside) bestaat uit een grote vlonder van Douglashout met hierop volop de ruimte om te eten, een boekje te lezen of lekker in de zon te luieren. Siergrassen en zomerbloeiers zorgen voor het American Countryside  gevoel en geven kleur en dynamiek aan de vlonder. Om voor schaduw te zorgen zijn er twee grote schaduwdoeken boven de vlonder gehangen.

Vanaf de vlonder daal je met een trap geleidelijk af in de tweede zone ,Northwest-America, een zone gedomineerd door een weelderig bosgevoel. Van de bestaande bomen en struiken zijn er enkele opgenomen in het ontwerp, waarmee direct al een volwassen beeld ontstaat. De rotsblokken, weelderige groene schaduwbeplanting en een tweede terras met vuurplek geven deze zone een besloten en intiem karakter.

Concept-Tuinontwerp-Arnhem

Huidig-situatie-Tuinontwerp-Arnhem

Voorlopig-Ontwerp-recht-Tuinontwerp-Arnhem

Voorlopig-Ontwerp-compact-Tuinontwerp-Arnhem

Voorlopig-Ontwerp-schuin-Tuinontwerp-Arnhem

Definitief-Ontwerp-Tuinontwerp-Arnhem

Technische-tekening-trap-Tuinontwerp-Arnhem

Jon Westra