Tuinontwerp Spijkerkwartier Arnhem

Achter de herenhuizen van het Arnhemse Spijkerwartier bevinden zich de groene oases van de wijk. Ook de achtertuin waarvoor We Landscape gevraagd is een tuinontwerp te maken bevindt zich achter één van deze prachtige panden.  Het was de wens om meer rust in de tuin te brengen, meer groen en kleur toe te voegen en een intieme sfeer te creëren waarbij het mogelijk moet zijn om ook ruimte te bieden aan een groot gezelschap.

De aanwezige verharding wordt vervangen door een halfverharding van grind en zal zo bijdragen aan het waterbergend vermogen van de tuin. Door te kiezen voor deze eenduidige verharding zal er meer rust ontstaan in de tuin. Ook mogen de planten zich vanuit de borders hier en daar in het grind vestigen en zo een meer spontane en ongedwongen sfeer geven aan de tuin.

Voortbordurend op de al aanwezige muurtjes van stapelstenen komen er drie grote verhoogde bakken van stapelstenen waarin een rijkbloeiende weelderige beplanting wordt gerealiseerd. De beplanting zal over de randen heen kolken waardoor de muurtjes worden opgenomen in de groene structuur van de tuin. Ook op maaiveldhoogte komen extra plantenborders gevuld met siergrassen en vaste planten. Langs de stalen trap wordt via staaldraden een blauwe regen geleid, deze zal na een aantal jaar de gehele leuning in beslag nemen en zo de trap verankeren in de tuin.

Er ontstaat zo een ongedwongen en ontspannen sfeer in de tuin, een gevoel van weelde en rust. Met een kleine bistro set in de schaduw en een heerlijk grote tuintafel onder de prachtige oude krentenboom. Deze tuin biedt ruimte voor mens en dier en vormt zo een ware oase in de hectiek van de stad.

Tuinontwerp-Spijkerkwartier-Sfeerbeelden

Tuinontwerp-Spijkerkwartier-schets

Tuinontwerp-Spijkerkwartier-Arnhem-1

Akelei

Calamagrostis brachytricha

Kastanje

Hosta 'Halycon'

Brunnera-macrophylla-‘Jack-Frost’

Sfeerlampjes

Asplenium

Zilverkaars

Panicum

Herfstanemoon en Diamantgras

kleur-in-de-wintertuin-siergras

Schaduwborder