Tuinontwerp

Onze werkwijze om tot een helder tuinontwerp te komen bestaat uit de volgende onderdelen;

Inmeting

Voor we echt aan de slag kunnen gaan met het ontwerp is het van belang dat er een maatvaste tekening van de tuin is. Dit is een plattegrond van de tuin op schaal, met hierop aangegeven; de kavelgrenzen, in-en uitgangen, eventueel aanwezige te behouden beplanting en bebouwing met de openingen hiervan. Ook kan het nodig zijn hoogteverschillen in kaart te brengen. Deze tekening vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van het tuinontwerp.

Schetsontwerp

Tijdens het kennismakingsgesprek hebben wij al samen jouw persoonlijke tuindoelen op papier gezet en alle tuinwensen besproken. Dit vormt, samen met de plattegrond van de huidige situatie, de basis voor het Schetsontwerp. Het Schetsontwerp is een met de hand getekend ontwerp aangevuld met een moodboard met beelden welke een indruk geven van de sfeer van de tuin. Het schetsontwerp geeft een helder beeld van de nieuwe ruimtelijke indeling voor jouw tuin. Dit Schetsontwerp komen wij bij jou thuis presenteren.

Voorlopig ontwerp

Op basis van het Schetsontwerp wordt het ontwerp doorontwikkeld naar het Voorlopig ontwerp. Hierin worden nieuwe inzichten, ideeën en wensen verwerkt en wordt het ontwerp verder toegespitst op jouw tuin. Het Voorlopig ontwerp is een gedetailleerd en digitaal uitgewerkt tuinontwerp op schaal. Het geeft een duidelijk beeld van de ruimtelijke indeling van de tuin en materialisatie, zoals het type verhardingsmateriaal, constructies en verlichting. Ook krijg je een moodboard waarop de stijl van de beplanting te zien is, dit is dus nog geen beplantingsplan. Het Voorlopig ontwerp komen wij bij jou thuis presenteren.

Definitief ontwerp

In enkele gevallen is een Definitief ontwerp nodig. Eventuele aanscherpingen en wensen naar aanleiding van het Voorlopig ontwerp worden in het Definitief ontwerp meegenomen.

Beplantingsplan

Voor de groene invulling van de tuin wordt een zogenaamd Beplantingsplan opgesteld. Deze sluit perfect aan bij de stijl van het ontwerp en jouw wensen. Hierbij wordt er ook gekeken naar de gegevens van de plek zelf, zoals de bezonning, grondsoort, windgevoeligheid en vochthuishouding. De beplanting zal zo optimaal tot zijn recht komen en de stijl en sfeer van het ontwerp versterken. In het Beplantingsplan zie je duidelijk welke plant waar komt te staan en hoeveel planten er worden toegepast. Het beplantingsplan wordt bij jou thuis gepresenteerd.

Technische tekening
Soms is een extra detailtekening nodig, bijvoorbeeld van een vlonder, schuur of tuinmeubel op maat. Met deze tekening ligt er een gedetailleerd plan klaar om aan de slag te gaan en om de benodigde materialen te berekenen.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om tijdens de realisatie ons in te schakelen voor de projectbegeleiding, hiermee waarborg je direct dat het ontwerp tot in detail wordt uitgevoerd en jij zorgeloos kunt gaan genieten van jouw droomtuin.

Ook voor kleinere tuinen is de meerwaarde van een goed tuinontwerp groot. Juist door het geringe oppervlak wil jij uiteraard het maximale uit jouw tuin halen. Met een goed tuinontwerp kun je dit bereiken en zo nog veel meer plezier uit jouw tuin halen, laat het grote genieten beginnen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren