Verscholen in het Groen

Het wensenpakket was groot, waarbij met name de kinderen alle ruimte zouden krijgen in de tuin en de volwassenen nog maar een klein aandeel hadden in het geheel. Hierin lag dan ook direct de uitdaging: een groene tuin creëren voor volwassenen met voldoende ruimte voor de kinderen zonder dat dit overheerst. Het groen is hierin de verbindende factor en zorgt ervoor dat de functies in elkaar overlopen en verscholen liggen in het groen. 

De tuin achter deze vrijstaande woning in Huissen voldeed niet meer aan de wensen van dit gezin met opgroeiende kinderen. De opdrachtgever was zelf al aan de slag gegaan om dit te veranderen en bij aanvang was het oude terras verwijderd en een nieuwe locatie al uitgegraven. Toen alles open lag zijn wij benaderd om met een frisse blik naar een passende tuinindeling te kijken.

Vanuit de woonkeuken kom je via openslaande deuren op een pad van gebakken klinkers met hierachter direct een ruim speelgazon met vloeiende vormen. Deze vloeiende vorm maakt dat de tuin ruimer oogt en er meer plek is voor groen in de randen. In deze groene rand liggen twee terrassen van grind verscholen, het grote terras biedt voldoende ruimte aan een lange tafel met stoelen om te tafelen met vrienden en familie. Een groot schaduwdoek bevestigd aan kastanjehouten palen zorgt voor de nodige schaduw. 

Voorlopig ontwerp Huissen

Maattekening Huissen

Schetsontwerp Huissen

Schetsontwerp Huissen

Verscholen in het groen ligt nog een kleiner terras om je even terug te kunnen trekken of een vuurtje te stoken. En niet onbelangrijk een terras met voldoende ruimte om een zwembad op te zetten. Strategisch geplaatste kastanje houten palen zorgen voor meer geborgenheid en zijn tegelijkertijd handige handoekhangers. Een groot deel van de bestaande bomen is ingepast en biedt door hun maat direct body en beschutting en privacy. De nieuw toegevoegde meerstammige boom is een echte eye-catcher en vormt direct een transparante groene wand tussen de twee terrassen.